THOR: RAGNAROK Fragman İncelemesi - Thor vs Hulk

Merakla beklediğim Thor: Ragnarok fragmanı sonunda bizlerle. Daha önce esprili şakalı Thor teaserları görmüştük.  Tabi bunlar pek filmle ilgili değil gibiydi. Ancak 10 Nisan itibari ile Thor Ragnarok 'un ilk fragmanı sonunda geldi.




■ Fragman Nasıldı?

Fragman Thor'un zincirlenmiş halde tavana asılıyken "Ne düşündüğünü biliyorum. Bütün bunlar nasıl oldu?" demesiyle başlıyor. Thor'un 4. duvarı yıkıp seyirciyle konuşacağını düşünmüyorum. Çünkü bu karakterde olmayan saçma bir özellik olurdu. Tahminim Loki (veya bir başkası) bir şekilde Thor'un tutulduğu yere giriyor ve Thor onunla konuşuyor.

Ragnarok
Bir sonraki sahnede (muhtemelen)Thor'un fırlattığı çekici havada yakalayıp sıkmak suretiyle parça
pinçik eden emo Galadriel yani nam-ı diğer  Hela'yı görüyoruz. Çekiç Thor'un gücünün büyük bir kaynağıydı çekiç gidince Thor'da doğal olarak kendini ve Asgard'ı savunamıyor ve esir düşüyor.

Hela öyle bir karakter ki tek başına Asgard'ın bütün savaşçılarını boncuk gibi ipe diziyor. Asgard'da taş üstünde taş bırakmıyor. Bu arada Heimdall kendini ormana vurmuş yaşam savaşı verirken sızan fotoğraflarda gördüğümüz Odin ABD sokaklarında dilencilik yapıyor.

Fragmanda Loki'yi arkasında bir sürü adam varken elinde bıçaklarla görüyoruz. Acaba Asgar'ın istenmeyen çocuğu Asgard'ın kurtarıcısı mı olacak? Tabi bu sadece benim düşüncem. Bu konuda herhangi bir kanıtım veya kaynağım yok.

Daha önce tutsak düştüğünü gördüğümüz Thor arenaya bir gladyatör olarak çıkıyor. Daha önce bu filmin bu kısmıyla ilgili fotoğraflar sızmıştı/yayınlanmıştı ve fanlar bu parlak parlak kıyafetleri Asgard'a uygun bulmamıştı. Ama ben sanıyorum ki burası Asgard değil başka bir yer.

■ Thor vs Hulk

Gladyatör Hulk

Kaç filmdir ortalarda gözükmeyen HULK rakip olarak Thor'un karşısına çıkartılıyor. Hulk tabiki arkadaşını tanımıyor ama Thor Hulk'ı gördüğü için epey neşeleniyor. Ancak Age of Ultron'da insanlarla yan yana savaşan ve iyi kötüyü ayırıp sadece kötüye saldıran Hulk bu sefer Thor'u tanımıyor ve bodoslama giriyor. Fragman da burada sonlanıyor.

Benim tahminim dövüş sırasında "Martha" , "O ismi  neden söyledin?" tadında bir şeyler olacak ve Hulk bire anda iski kankası Thor'u tanıyıverecek. Sonra tutsak oldukları yeri yıka parçalaya çıkacaklar. İnternette dolaşırken başka bir seçenek olarak da Star Lord'un onlara yardım edebileceğini gördüm. Yine Marvel'ın yaptığı bir animasyonda Hulk'ın gladyatör dövüşleri sırasında Guardians of the Galaxy'den tanıdığımız Star Lord'da seyirciler arasındaymış. Filmde de aynı şey olursa değişik bir tat olur.

■ Dr. Strange

Hatrırlarsanız Thor'u Dr.Strange filminin post credit sahnesinde görmüştük. Bu da Strange'i filmde görebileceğimiz anlamnıa gelebilir. Ancak şöyle bir şey varki post credit sahnesindeki Yhor'un saçları uzundu. Dr Strange'den babasını bulmak için yardım istiyordu. Odin'in kayıp olması bu sahnenin Ragnarok olayından sonra olduğu anlamına gelebilir. Ancak Thot'un saçının uzun olması biraz garip. Belki de sahne daha öncesini anlatıyordur ve  Odin Asgard'da olmadığı için Ragnarok başarılı olmuştur.

Çizgi romanlarda yine Ragnarok'un Mjolnir'e zarar vermesi sonrasında Dr.Strange mjolnir'i tamir etmiş. Tamir için Thor2un içindeki gücü kullanmış. Çizgi romanda böyle bir hikaye olunca ister istemez insan doktoru filmde görmek istiyor.

■ Fragman Nasıldı ve Yorumlar


Fragmanda benim hoşuma giden ama başkalarının çok eleştirdiği nokta filmin komedi miktarının biraz çok olması. Daha önce bahsettiğim esprili şakalı teaserımsı şeylerde olduğu gibi filmde biraz komedi havası var. İnsanlar bunu pek sevmemiş gibi görünüyor çünkü Ragnarok Asgard için bir nevi kıyamet. Yani Asgard gibi bir efsanenin yıkılışı böyle lakayt işlenmemeliydi biraz daha ciddi olmalıydı diyor insanlar. Aslında bakarsan biraz haklı gibiler. Filmin tamamında Asgard'daki yıkımı göreceksek bu yıkım sırasında "hehehe höhöhö" olması biraz garip olur. Ancak filmin tamamında Asgard'ın yıkılışını değil de kıyametten sonra Thor'un yaşadıklarını izleyeceksek komik olması sorun değil bence.
Karanlık Film (Temsili)

Filmin eleştirilen bir diğer noktası da çok parlak olması. Saçma bir nokta değil mi? Filmleri illa ki Justice League fragmanı gibi gece görüşü ile mi izlemek lazım?

İşin kısası ben filmi gayet beğendim. Thor filmleri hakkında genel kanı kötü oldukları yönündedir ancak bu film bence Thor ön yargısını kıracak.

0 yorum:

Yorum Gönder

Powered By Blogger