Hela Kimdir ? - Thor: Ragnarok Kötüsünü Tanıyalım

Çizgiromanlarda Hela

THOR: Ragnarok filminde Cate Blanchett'in oynadığı Hela kimdir? Neyin nesidir?

Baştan söz veriyorum tuvalet şakası yapmayacağım.

Fragman incelemesi için de şuraya bakabilirsiniz.






■ Kimdir?

Hela İskandinav mitolojisinden uyarlanmış bir karakterdir. Babası Loki'nin geçmiş reenkarasyonlarından biridir annesi ise büyücü dev Angrboda'dır. Bir yetişkin olduğunda Odin onu ölülerin tanrıçası ilan edip Hel'in hükümdarlığını vermiştir. Hel savaş dışında ölenlerin gittiği yerdir. Savaşta ölen kahramanlar ise Odin'in kurduğu Valhalla'da bulunur. Hela zaman zaman Valhalla'yı ele geçirmek için girişimlerde bulunsa da Odin bunları farkedip engellemiştir.

Vücudunun sol tarafı ölü ve çürümüş durumdadır ancak pelerinini giydiğinde canlı gözükür.

■ Neler Yapmış?
Hela Cate Blanchett

Okuduğum kadarıyla Hela'nın içinde bulunduğu hikayeler karakterlerin ölüp dirilmesinden ibaret. Thor, Wrecker ile savaştıktan sonra ölüm döşeğine düştüğü sırada Hela onu ölmeyi kabullenip Valhallaya girmeye ikna etmeye çalışmış. Ancak başarısız olmuştur. 

Daha sonra Hela, Odin uyurken onun ruhundan bir parça çalmış ve bu parça ile Infinity denilen varlığı yaratmıştır. Sonrasında Hela bu güçlü varlığı evrenin üzerine salmıştır. Infinity o kadar güçlüdür ki Odin'in bile kontrolünü ele geçirmiştir. Fırsattan istifade Thor'u öldürmüştür. Ancak Thor hizmetkarının fedakarlıklarıyla geri dönmüştür. Bu sefer de Odin Hela'yı öldürmüş ancak Thor yaşamla ölüm arasındaki dengeyi korumak istediği için Odin'e ısrar etmiş ve sonucunda Odin Hela'yı geri döndürmüştür. Güzel kafa değil mi ? Ama bitti mi ? Bitmedi. Hela insanları öldürmekle tehdit ederek Thor'u bulmuş ve tekrar öldürmüştür. Bu sefer de Leydi Sif Thor'un hayatı yerine kendi hayatını vermeye gönüllü olunca Thor yeniden dirilmiştir.

Başka bir hikayede Odin, Mangog tarafından öldürülünce Hela ve Pluto Odin'in ruhunu ele geçirmek için savaşa başlamıştır. Ancak Hela işin sonunu iyi görmemiş olacak ki Odin'i hayata döndürerek Mangog'un ruhu ele geçirmesini engellemiştir.

■ Ragnarok ile Alakası Ne?

Okuduğum kaynaklarda Ragnarok'u Loki ile beraber planladıkları ve Asgard'a saldırmak için canavarlardan oluşan bir ordu kurduğu yazıyor. Ayrıntılı bir bilgi yok. Ancak filmde savaştan çok savaş sonrasını göreceğiz gibi geliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

Powered By Blogger