Seyfettin Efendi 2: Hayırsız Ada - İnceleme


Seyfettin Efendi sersinin ilk cildi ile ilgili yazdıklarımı okumadıysanız karakterler ve seri hakkında genel bilgi için önce o yazıya bir göz atmanızı tavsiye ederim. Seyfettin Efendi serisi zevkle okuduğum ve yerli çizgi romanın gelişmesi için herkese de tavsiye ettiğim bir seridir. Çizgi romancılığımız dünyaya göre biraz geride kalmış olsa da yerli hikayelerdeki yerli motifleri görmek benim çok hoşuma gidiyor.

Ancak ilk yazıda da değindiğim göze çomak şeklinde göndermeler bu kitapta da canımı sıktı. Arada ünlü bilim adamlarının, yazarların veya ressamların ismi olmadan da keyifli bir hikaye okuyabiliriz. Örneğin değişik bir bitki gördüğümüzde dünyaca ünlü bir botanikçinin ismini duymamız hikayeye bir katkı sağlamıyor. O botanikçi ileride hikayeye dahil olacaksa eyvallah ama sadece adını anmak için bir bilim insanı, yazar vs. adı anmak gereksiz geliyor.

Konusu Nedir?

Hikaye ilk ciltte bıraktığımız yerdeki problemlerle başlıyor. Ardından o ciddi sorunu bir köşeye bırakıp yeni bir maceraya atılıyor karakterlerimiz. Bu kısma anlam veremedim. Her ne kadar Seyfettin "hayat kurtarmak daha önemli" dese de ilk kitaptan kalan problem hiç küçümsenecek bir şey değildi.

Bu kitaptaki problemimiz Doktor Aziz'in okuldan arkadaşının bildirdiği bir problem. Bir çeşit hayvan saldırısı yaşanıyor. Ama görgü tanıkları olaya bir canavarın dahil olduğunu söylüyor. Seyfettin ve ekibi ise bu gizemi çözmek için yola çıkıyorlar. Konuyu spoiler vermeden bu kadar açıklayabiliriz.

Not: Burdan sonrası karaterlere dair bilgiler içeriyor. Spoiler oalacağını düşünen arkadaşlar okumayabilir.

Bu kitapta hikayemize yeni karakterler dahil oluyor. Kara Sabahat ve ilk kitapta da adı anılan Dağın Yücesi bunlardan ikisi. Anladığım kadarıyla Kara Sabahat bir ajan/tetikçi. Kitapta bir şey yaptığını göremesek de yaptığı şeylerden bahsedildi. Sbahat'in kıyafeti bana eski zamanlara air bir Catwoman gibi geldi. Ama karakter olarak bir Black Widow gibi sanırım.
Yeni Silahlar

Dağın Yücesi serinin ana kötüsü. Seyfettin elini nereye atsa Dağın Yücesi'nin adamları çıkıyor. Ancak Seyfettin ve ekibi henüz bu karakterin varlığından haberdar değil.

Ana Karakterlerimizde Değişklik Var Mı?

Seyfettin'i artık tanıdık sayılır ancak ekibin diğer üyeleri hakkında ufak tefek şeyler öğrenmeye devam ediyoruz. Doktor aziz tam bir huysuz ihtiyar mesela. İsmail ise bilmediğimiz bir sebepten dolayı Seyfettin'e çok bağlı.

İlk kitapta etkisiz eleman olarak eleştirdiğim Münevver bu kitapta hiç değilse biraz işe yarıyor. Karakterlerimize kendi yaptığı veya var olan modellerden geliştirdiği silahları veriyor. Esat dışında bu silahları doğru düzgün kullanabilen olmasa da silahların kısmen işe yaradığını söyleyebiliriz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Powered By Blogger