Logan : Emekli Maaşı


Hugh Jackman sağolsun Wolverinebir çok insanın favori X-men kahramanı haline geldi. Ancak Wolverine güçleri gereği çok çok yavaş yaşlanan (kimilerine göre ölümsüz) bir kahraman olduğu için yaşlanan bir insan olan Jackman'ın bu karaktere sonsuza kadar can vermesi beklenemezdi.  Jackman ve yapımcıların kararıyla Logan, Jackman'ın pençelerini takacağı son film olduğu söylendi.

Wolverine her ne kadar yaşlanmasa da Logan Wolverine'in yaşlandığı alternatif bir evrende geçiyor.

🎩Konusu Nedir? (Spoilersız)

Öncelikle Logan filmi ve Old Man Logan çizgi romanındaki yaşlı Logan'ı kullansa da konuları farklı. (Çizgi romanıyla ilgili farklı bir yazı yazacağım.) Filmde Logan kahramanlığı bırakmış sade bir yaşam sürmenin peşinde direksiyon sallamaktadır. Katıldığı bir cenazede tanıştığı bir kadın sayesinde Logan'ın huzurlu hayat planları alt üst olur. Logan içinde düştüğü bu durumdan kurtulmak için pençelerini tekrar kullanmak durumunda kalacaktır.

🎩Nasıldı?

Geek camiasında herkes her şeyi çok iyi bildiği için çıkan her film hakkında kötü şeyler söylemek adettendir. Ama ben yarım bir geek olarak olayları "abi çizgi romanında öyle değil.", "karakterin içine etmişler" ve benzeri şeyler söylemeyeceğim. Onun yerine olaya fazla bilgisi olmayan bir izleyici gibi bakacağım.

Bu kısımda da spoiler vermeyeceğim için filmle ilgili en genel görüşlerimi paylaşacağım. Film genel itibari ile bir dram filmi olmaya göz kırpıyordu. Wolverine'in bir parça duygusal yönünü görmek benim çok hoşuma gitti. Fragmanlardan bildiğiniz gibi Logan'ın yanında minik bir kız var. Yaşanan dramın kaynağı olarak da bu kızı gösterebiliriz Ancak aksiyon sahneleri çok güzeldi. Film R Rated , 15+ olduğu için kan ve katliam görmeye doyduk. 

🎩Detaylı Anlat - Spoiler -

Filmin başlangıç sahnesinde öyle bir kahkaha attım ki salondaki herkes bana bakıyormuş gibi hissettim. Filmin başında Logan arabasında uyurken arabanın lastiklerini çalmaya çalışan bir çetenin gürültüsüyle uyanıyor. Logan "Hacı napıyonuz siz?" minvalinde bir soru sorunca çete panikleyip Logan!ı göğsünden vuruyor. Logan sinirlenip o klasik repliği döküyor "Bunu yapmak istemezsiniz!". Aniden pençelerini çıkarmaya çalışan loganın pençeleri eskisi gibi "şırrrak" çıkmak yerine yavaşça açılıyor. Hatta bir tanesi yarım açılıyor. O bir pençenin yarım açılması kendimi kaybedip yüksek sesli bir kahkaha patlatmama sebep oldu.  Bu başlangıç sahnesi Logan'ın vücudunda oluşan deformasyonu bize açıkça göstermek için çok iyiydi.

Bu arada Prof X den bahsetmeden Logan hakkında konuşamayız. Logan sınırın güneyinde ağı şekilde bunamış olan Prof X e bakıyor. Dünyanın en güçlü beyninin bunaması tabiiki çok tehlikeli. Bu yüzden Prof X ilaçlar ile kısmen yatışmış halde bulunuyor. Logan ise ona ilaç getirebilmek için epeyce zahmete katlanıyor.

Filmin odağında olan bir diğer karakter ise X23 yani Laura. Laura Logan'ın genlerinden oluşturulmuş
X23
bir mutant. Laura'nın hikayesinden azıcık bahsedelim. Devlet mutantların doğumunu engellemek için bir çalışma yürütüyor ve başarılı oluyor. Prof X ile Logan arasında geçen bir diyalogda yıllardır hiç mutant doğmadığını öğreniyoruz. Ancak devlet gizli bir şekilde mutantların genlerini kullanarak onların güçlerine sahip çocukların doğmasını sağlıyor. Yani süper asker yetiştirme politikası devam ediyor. Laura Wolverine'in genlerinin Latin bir kadına verilmesiyle doğuyor. Evet bu araştırmada kadınlar bir kuluçka makinesi çocuklar da denek olarak kullanılıyor. Daha sonra devlet bu çocukların kontrolden çıkacağını anlayıp projeyi iptal ediyor. Ve çocukları yok etme kararı alıyor. Deneyin yapıldığı laboratucvarda çalışan birkaç hemşire buna dayanamıyor ve çocukları kaçırıyor. Yani Laura birevi Logan'ın kızı.

Bu tarz deneyler Kanada'da yasak olduğu için çocukları Kanada'ya kaçırmaya çalışıyorlar. Biz diğer çocukları değil sadece Laura'yı izleyebiliyoruz. 

Bazı şeyler de sürpriz kalsın diye her şeyi anlatmayacağım. Tam kanada sınırına gelindiğinde devlet çocukları buluyor ve ormanda müthiş bir kovalamaca başlıyor. İşte burada Logan bize Wolverine'in en vahşi halini gösteriyor. Önüne çıkanı parçalayarak çocuklara ulaşıyor ve onları kurtarıyor. Tabi başına bir kaç olay geliyor ama onları anlatmayacağım.

Film yarım bir mutlulukla büyük bir buruklukla bitiyor. Logan sizi üzebilir.

Etiketler: Logan filmi, film incelemesi, Aksiyon filmi, logan filmi, wolverine

0 yorum:

Yorum Gönder

Powered By Blogger