Sword Art Online - İsmi Yanlış Mı Koyduk Acaba ?

Ara ara gelen anime izleme isteğim bu aralar yine kabardı. Durum böyle olunca da efsanelerden devam edip Sword Art Online izleyeyim dedim. İlk sezonu izledikten sonra da fikrimi paylaşmak istedim. (Spoiler var)

Konusu Ne (Sword Art Online)?

İlk sezondan anladığım kadarıyla konusuna kimse karar verememiş. Sezonun ilk 14 bölümü başka kalan 11 bölümü başka şey anlatıyor. 2. Sezon ise bambaşka bir şey anlatıyor. Ama biz diziye adını veren Sword Art Online'ın konusuna ve sonrasında oynanan ALfheim Online hakkında konuşalım.

Sezonun ilk 14 bölümünde Sword Art Online diye bir VRMMORPG (Virtual Reality Massive Multiplayer Online Role Playing Game yani Sanal Gerçeklik Devasa Çok Oyunculu Online Rol Yapma Oyunu) oynuyorlar. Ana karakterimiz Kirito bu oyunu beta tester olarak daha önceden oynamış. Oyun açılışını 10.000 oyuncu ile yapıyor. Bir süre sonra insanlar oyunda Çıkış butonunun olmadığını fark ediyor. Daha sonra hepsi şehir merkezine ışınlanıyor. Oyunun kurucusu Kayaba Akihiko birden gökyüzünden çıkarak oyundan bir çıkış olmadığını ve oyunda ölürlerse gerçek hayatta da öleceklerini anlatıyor. Akihiko bunu yapmasındaki amacın kendi yarattığı dünyanın tanrısı olmak olduğunu söylüyor. 

Krito kendi kendine oyunu bitirmeye söz veriyor. Ve beta tester olduğu için iyi kaynakların olduğu bölgelerde dolaşarak çabucak gelişmeye başlıyor. Dizi bu şekilde ilerlese çok çok güzel olacakken dizi bunu yapmıyor ve araya başka şeyler katarak "çok çok" yerine "çok güzel" olarak devam ediyor. Tabii bu ilk 14 bölüm için geçerli.


Kirito tek başına oynayan bir oyuncu olduğunu söylese de ikinci bölümde Asuna adlı bir kızla parti oluşturup oyunun ilk Boss savaşına katılıyor. Boss savaşından sonra Asuna ile yollarını ayırınca ben izleyici olarak Asuna'yı tekrar görmeyi o kadar da beklemedim. Aralarında özel bir bağ var gibi değildi çünkü.

Neden Böyle Yaptınız Be?

2 bölüm kadar Kirito'nun kahramanlıklarını ve oyunda gelişmesini izliyoruz. Bu sırada SAO dünyası hakkında da yeni şeyler öğreniyoruz. Sonrasında Asuna tekarar ortaya çıkıveriyor ve Kirito ile oyundaki diğer oyunculara yardım edip boss savaşlarında savaşmaya başlıyorlar. Dizinin konusu "bu ölümcül oyundan kurtulalım"dan çıkıp "ah ne güzel aile saadetimiz var" haline geliyor bir noktada.

Oyunun bitmesi için Aincard'daki 100 katlı kulenin bütün katlarının temizlenmesi gerekiyor. Bir süre sonra sürekli boss savaşı ve farm yapan karakterleri çizmekten sıkılan ekip oyunu bitirmeye karar verdi sanırım. Çünkü 70 küsürüncü katta Kayaba Akihiko çıkıp beni yenersen oyun biter dedi.

ALfheim Nereden Çıktı ?

SAO bittikten sonra elbette devlet olaya el attı başka bir şirket ise SAO yapımcı şirketini satın aldı. Kirito oyundan çıkarken Asuna oyunun içinde kaldı. Uyanmadı. Kimse bunun neden olduğunu anlayamadı. Ta ki ALfheim Online oyuncuları oyundaki dünya ağacına yaklaşana kadar. Ağaca yaklaşan oyuncular ağacın tepesinde bir kız olduğunu fark ediyorlar. Kirito bu kızı görür görmez asuna olduğunu anlıyor. Daha sonra hastanede Asunanın ziyaretine gittiğinde ALfheim'ın yapımcısının Asuna ile evlenmek istediğini öğreniyor. İşin tuhafı kızın bilinci yerinde değilken ve hastanede yatıyorken haftaya evleniyoruz falan diyor adam. Bu japonyada evlenme işleri nasıl oluyor acaba? Her isteyen şak diye isediğiyle evlenebiliyor mu?

ALfheim Online İle Artan Meme Oranı

Tabii ki esas oğlanımız kirito hemen kendisini ALfheim Online dünyasına atıyor. Orada da Leafa diye bir kızla tanışıyor. Bilmediği bir şey var ki Leafa aslında Kirito'nun gerçek hayattaki kuzen/kardeşi. Kuzen/Kardeş diyorum çünkü aslında kuzenler ama kardeş gibi yetişmişler. Hatta bir yaşa kadar kuzen olduklarını bilmiyorlarmış. Leafa gerçek hayatta abisine aşık. Bu da seyircilerin "ensest nerden çıktı amk?" demesine yol açıyor. Ne yalan söyleyeyim bana da saçma geldi. Leafa abisine olan aşkını unutmak için oyunda tanıştığı Kirito ya ilgi duymaya çalışıyor ve sonradan öğreniyor ki o da abisi. Peh.

Sonuç

Dizinin ilk 14 bölümünü "Taşşağına kurban Kirito-kun" diye izlediğim doğrudur. Her ne kadar Asuna ile birden bire aile saadetine kapılmaları saçma olsa da izlemesi zevkliydi. Güzel dövüş sahneleri vardı. .Ancak ikinci yarıda dizi biraz daha göt/meme odaklı olmaya başladı. ALfheim online dünyasındaki kadın karakterlerin kafa kadar memeleri, Leafa ve Asuna'nın sürekli ekranda olan bacakları ve ayakları dizinin tarzını komple değiştirdi. Hiç hoş da olmadı.

Ancak hiç değilse ilk sezonu izlemenizi tavsiye ederim. Her nekadar ilk 14 bölümden sonra SAO ile ilgisi kalmayıp sadece VRMMO oyunlarla alakalı bir animeye dönüşse de izlenebilir.

İkinci sezonda ise Gun Gale Online diye bir VRMMOFPS oynuyorlar. Yani SAO dizisi SAO ile alakası olmayan bir şekilde devam ediyor. Keşke dizinin adı VR World falan olsaymış.

0 yorum:

Yorum Gönder

Powered By Blogger