Spider-Man Villainlarını Tanıyalım : Vulture Kimdir ?

Adrian Toomes 
Daha önceki Spider-Man Homecoming yazımda Vulture hakkında bilgi veren bir yazı yazacağımı söylemiştim. Vulture(Akbaba) hakkında çok bir şey bilmediğim bir karakter. Anlatabilmek için yerli/yabancı siteleri biraz karıştırdım. Okuduklarımın bir özetini geçeyim de siz okumayın :) 

Öncelikle çizgi roman evreninde tek bir Vulture yok.  1941'de DC Comics'in Doll Man çizgi romanında evcil akbabalarını kullanarak suç işleyen bir suçlu varmış. Tabi bunun bizim konumuzla bir alakası yok. Ama Marvel evreninde de Vulture tek değil. Yazının devamında diğer Vulture'lardan bahsedeceğim.

Vulture aslında Adrian Toomes isimli bir elektronik mühendisi. Bir şirketi var ve insanların uçmasını sağlayacak bir kıyafet tasarımı üzerinde çalışıyorlar. Çalışmalar sonuç verince Toomes koşarak ortağının odasına gidiyor ve görüyor ki ortağı odasında değil. Daha sonra Toomes ortağının şirketten para çaldığını ve bütün mal varlığını kaybettiğini öğreniyor. Yasal bir kanıt sunamadığı için şirketi dahil her şeyini kaybediyor. Tabi durum böyle olunca balataları sıyıran Toomes icat ettiği kıyafetle birlikte laboratuvarın altını üstüne getiriyor. Bu kıyafetin uçmayı sağlayan kanatların yanında insanüstü güç sağlamak ve yaşam süresini arttırmak gibi özellikleri de var.

Toomes zaten yaşça büyük bir insan olduğu için ömrünün bu durumda uzaması pek işine gelmiyor ve gençleşmenin peşine düşüyor. Yaşıtları gibi sudoku, sahilde yürüyüş veya yeşil çay gibi alternatifleri düşünmeden kimyasal yönden kendini gençleştirmeyi başarıyor. Ancak bunun etkisi zamanla geçiyor. Bir defasında da örümcek adamın gençliğini çalmak için bir cihaz geliştiriyor ve başarılı oluyor. Ancak bunun etkisi de çabucak geçiyor.
Homecoming filmindeki vulture

Örümcekle İlk Karşılaşma

 Vulture suç hayatına atıldığında Daily Bulge Vulture'ın fotoğrafları için ödül vermeye başlar. Açlıktan nefesi kokan liseli Parker "Çeker satarım hacı n'olcak ki?" diye olaya girer. Olay yerine gittiğinde Vulture ile dövüşmek zorunda kalır. Bir yandan fotoğraf çekeyim bir yandan dövüşeyim derken dayağı yer.  Daha sonra Vulture örümcek adamı alıp bir su tankının içine koyar. Tankın kenarları tırmanılamayacak kadar kaygandır ama örümcek adam tankın duvarını kırıp kaçamyı başarır.

Vulture örümcek adamla her fırsatta uğraşmıştır. Dr. Octopus'ın kurduğu Sinister Six ekiplerinin hepsinde vardır. Bir bölümde bir rehine alıp örümcek adama zorla ağ atıcılarını çıkarttırmıştır ve kanatlarıyla onu binadan aşağı atmaya çalışmıştır.

 Çakma Vulturelar

Toomes, Örümcek adamla olan kapışmaları sonucunda bir çok defa hapse girip çıkmış/kaçmıştır. Bu hapis dönemlerinden birinde içeride aldığı yaralar sonucunda öleceğini düşünmüş ve bu yüzden koğuş arkadaşına Vulture kıyafetinin yerini söylemiştir. Bu arkadaşın ismi Blackie Drago. Dargo evrendeki çakma vulturelardan biri. Daha sonra Toomes hapisten çıktığında Dargo'yu yenerek tekrar Vulture olmuştur. 
Vulturions
Toomes dersini almamış olacak ki başka bir hapis döneminde hücre arkadaşına kıyafetin projelerinden, tasarımından bahsediyor. Hapisten çıkan arkadaşı ise nasıl oluyorsa bu kıyafeti yeniden üretmeyi başarıyor. Kendisi haricinde üç kız arkadşına da bu kıyafetten yapıyor ve Vulturions adıyla suç hayatlarına başlıyorlar. Benim anlam veremediğim kısım Toomes'ın hücre arkadaşı olan eroin satıcısı Honcho hiç bir bilgisi olmadan sadece anlatılanlarla bu kıyafeti nasıl üretiyor?

Professor Clifton Shallot'da  Vulturelardan biridir. Ancak Shallot'ın hikayesi daha değişik. Araklamak ya da yeniden üretmek gibi değil. Biyomutasyon alanında başarılı bir profesör olan Shallot'ın çalışmalarından biri üniversite tarafından iptal ediliyor. Profesör de buna kızıp çalışmanın son aşamasına kendisi giriyor. Bu çalışma sonucunda vücudunu mutasyona uğratıyor ve vücuduna Vulture'ın özelliklerini kazandırıyor. Yani kıyafete gerek duymadan güçlü oluyor ve aynı zamanda kanatları çıkıyor.

 Kahraman Vulture

Marvel'ın karakteri tam tersi şekilde kullandığı fantezi hikayelerini bilirsiniz. Bu hikayede de Örümcek adam bir şekilde suç işlemeye başlıyor. O sırada SHIELD gözetiminde olan Toomes'a gelip "Al bu kıyafetini. Sen de suçlusun o da suçlu. Git hakla şu örümceği" deyip salıyorlar adamı. Çok güvenilir bir kurum

Umarım Vulture hakkında biraz bilgi sahibi olmuşsunuzdur. :)

0 yorum:

Yorum Gönder

Powered By Blogger