Iron Fist - İlk 6 Bölüm Yolun Yarısı


İlk bölüm yorumumu yazmamın üzerinden bir kaç saat geçti. Şu an 6. bölümü de izleyip bitirmiş bulunuyorum ve ilk bölüm yazımda söylediklerimi değiştirecek bir şey olmadı. Karakterlere daha iyi alıştığım için bu yazıda onlar üzerinde duracağım.





Nasıldı? (Spoilersız)

İlk iki bölüm yavaştı. Hand hakkında, Iron Fist hakkında veya K'un-Lun hakkında pek bir şey öğrenemedik. Tek gördüğümüz Danny'nin "inanın bana abi niye inanmıyosunuz" kavgasıydı. Ama ondan sonra işler değişti. Kimin kimle ne ilişkisi var, kim kimin için çalışıyor vb. gibi soruların cevaplarını az çok almaya başlıyoruz. Tabi sezonun ilk 6 bölümünden her şeyi açıklamıyorlar ama en azından çevreyi bize tanıtacak kadar cevap alabiliyoruz. Havada çok soru bırakmayıp temizleyerek gitmeye devam etmelerini ümit ediyorum.

Karakterler

Danny: Malumunuz ana karakterimiz çocukluğunda büyük bir travma yaşamış. Bu yaşına kadar da unutamamış. Sürekli uçak kazasının olduğu gün gözünün önüne geliyor. Danny nin ilginç bir adam olduğunu zaman geçtikçe anlıyorsunuz. Örneğin 6. bölümde Madam Gao (adı batsın) "Daha önce gördüğüm Iron Fistten farklısın" dedi. Çünkü Danny aklının içinde konuşan ustasını dinlemedi. Hand'e darbe vurmaktansa masum bir kızın hayatını kurtarmayı seçti. Danny'nin böyle yumuşak kalpli olması ilerleyen bölümlerde umarım başımızı ağrıtmaz. Bu tarz dizilerde duygusal sahneler zaman zaman güzel de olsa tamamen drama etrafında dönen bir dizi can sıkıyor.
Joy: Drama demişken Joy'a değinmeden geçmek olmaz. Çünkü Joy ileride yaşanacak bir dramın
sebebi olma ihtimali en yüksek karakter. Abisi ve Danny arasında kalması babasının hayatta olduğunu öğrenmesi. Danny ile yaşayabilecekleri bir ilişki sonrasında Hand tarafından kaçırılması gibi türlü türlü dram kaynağı barındırıyor.

Colleen Wing: Her kahraman gibi Iron Fist'in de bir yancısı olmalı. Colleen yancılık için iyi bir seçim. Ancak Danny ile bir ilişki yaşaması da muhtemel görünüyor. Hatta Joy'dan daha yüksek bir ihtimal. 5. Böülmde Danny dışardan yemek söylediğinde yaşanan cilveleşmeye dayanarak söylüyorum bunu.

Ward: "Babam beni hiç sevmedi ve bu yüzden sizden ve her şeyden nefret ediyorum." bu diziden bir replik değil ancak Ward karakterini özetleyen bir cümle. Adam tam bir Gargamel. Kötü olmak için doğmuş resmen. Danny'e zarar vermek için Hand saflarına bile katılabilir. Danny'e çocukluğundan beri kıl oluyor sonuçta. Dolaba kilitlemeler, taşşaklara tekme atmalar falan.

Harold: Harold herkesi manipule edip kendi çıkarları doğrultusunda kullanabilecek bir adam gibi gözüküyor. "Şirketim ve ailem için her şeyi yaparım" diyebilecek bir villain gibi adam. 

Madam Gao:  Bu kadını bir türlü çözemedim. Daredevil'da Matt'e elinin tersiyle gelişine bir çakışı
vardı ki sormayın. O bastonla yürüyen teyze Koca Daredevil'ı bir darbeyler metrelerce uzağa fırlatmıştı. Iron Fist'in 6. bölümünde karakter gözümün önünde yeniden tanımlandı çünkü Danny'i sadece elini kaldırarak duvara çarptı. Danny ile olan konuşmalarına bakacak olursak K'un-Lun da bulunmuş birisi. Cennetin 7 başkentinden birinde bulunan bu teyzemizin daha çok numarası var gibi.

0 yorum:

Yorum Gönder

Powered By Blogger