Değeri Az Bilinen Diziler : Married With Children

Aklıma geldikçe ve yenilerini keşfettikçe çok popüler olmayan ama çok güzel olan dizilerle ilgili bu tarz yazılar yazacağım. Married With Children bu seri için mükemmel bir başlangıç. 1987 - 1997 yılları arasında 10 sezon boyunca yayınlanan canlı bir sitcom. Wiki'de yazana göre Amerika'nın en uzun süren canlı sitkomuymuş. Sitkom tamam da canlısı nasıl oluyor derseniz onu da araştırdım. Canlı canlı seyirci önünde çekiliyor demek. Bu günün sitkomlarında kullanılan o kahkaha efektleri eski dizilerde gerçek insanların kahkahasıymış. Peki ilk seferde çekilemeyen bir espri sahnesi ikinci defa çekildiğinde seyirciyi nasıl güldürmüşler? Onu bilmiyorum.

MwC Türkiye de dahil olmak üzere bi çok ülkede versiyonları yapılmış bir dizi. Türkiye'de ilk Star 1 kanalında yayınlanmış. Daha sonra Kanal D dizinin çakmasını yapmış.

■ Konusu ne?

MwC, Şikago'da yaşayan az gelirli Bundy ailesinin yaşamını anlatıyor. Bundy ailesi evin köpeği Buck dahil 5 kişi. Baba Al Bundy işinden ve hayattan nefret eden, insanları sevmeyen bir adam. Zaman zaman atasözü bilgeliğinde laflar söylemekte. Anne Peggy Bundy işsiz, tembel bir kadın. Yemek ve temizlik gibi işler ona çok uzak. Kız Kelly Bundy tam bir aptal sarışın. Küçük yaşta okulun popüler çocuğuna veren tip. Ve oğlan Bud Bundy sürekli kız peşinde koşmasına rağmen bir türlü başarıya ulaşamayan bir bahtsız. Bundy ailesi dışında dizide sürekli rol alan iki kişi daha var. Rhoades ailesi. Marcy ve Steve modern bir çift. İkisi de bir bankada çalışıyor. Bundy ailesine göre zengin sayılırlar.

Dizi daha çok Al'ın ailesi tarafından nasıl işkenceye uğradığını anlatıyor. Ailenin her bireyi Al'ı bir ATM gibi görüyor. Fakir oldukları için Al'ı suçluyor ama kimse de çalışayım demiyor.

■ Al Bundy  Repliklerinden İnciler


  • Tehditleriniz bana işlemez ben çoktan cehennemdeyim.
  • Hayat güzel. Ama benim için değil
  • Peg, 17 yıldır evliyiz. Arkadaş kalamaz mıyız?
  • Bir erkek hayatı boyunca erkektir. Ama bir kadın karın olana kadar seksidir.
  • Sigorta evlilik gibidir. Sürekli bir şeyler ödersin ama geriye hiçbir şey alamazsın.
  • Emeklilik erkek öldüğünde, kadınlar is evlendiğinde olan şeydir.
  • Hepimiz hayal kırıklıklarımız ile yaşamak zorundayız. Ama ben bir de her gece onunla uyumak zorundayım.
  • Noeller pişmanlıklar için değildir, pişmanlıklar için evlilik yıl dönümleri vardır.
  • Eğer seks istiyorsan çocukların evden gitmeli, eğer iyi seks istiyorsan karın evden gitmeli.
  • Bud, işe yaramayan her şeyi atamayız. Atsaydık şu anda evde bir annen olmazdı.

0 yorum:

Yorum Gönder

Powered By Blogger