The Mist - Hikaye Kaç Koldan Akıyor Arkadaş? - İlk Bölüm

Stephen King'in aynı adlı ölümsüz eserinden uyarlanan The Mist dizisinin ilk bölümünü izledim. Bu arada şaka yapıyorum The Mist King kitapları arasında en popüler olanı falan değil. Ama bilinenlerden bir tanesi. 2007 yılında filmi de yapılmış. Filmi okulda boş bir derste izlemiştim. Filmin neredeyse tamamı bir marketin içinde geçiyor ve "yaaaa" dedirten bir sonla bitiyordu.


Mist dizisinin fragmanını ilk gördüğümde markette geçen hikayeyi ne kadar uzatabilirler ki diye düşünmüştüm.  Görünüşe göre farklı hikayeler olacak. Bu hikayelerle ilgili tahminlerimi yazının devamında anlatacağım.

Konusu Ne?

Dizinin uyarlandığı kitabı okumadığım için kitapla ilgili bir şey söyleyemeyeceğim. Dizinin konusu ise şöyle: Dindar bir kasaba olan Birdgton üzerine kimsenin anlam veremediği bir sis tabakası çöküyor. Kasaba halkı yobaz denilecek kadar dindar ve baskıcı. Halkın bu özelliği hikayenin şekillenmesinde epey etkili olacak gibi görünüyor. Öyle ki ana karakterlerden biri olan lise öğretmeni Eve Cunningham çocuklara cinsel eğitim verilen bir derse okulun istediğinden biraz daha fazlasını anlattığı için veliler çıldırıyor ve Eve işten çıkarılıyor. Bu dizinin konusuna çok bağlı olmadığı için spoiler sayılmaz :). Kasabaya çöken sisin içerisinde ne olduğunu ve neye sebep olduğunu kimse bilmiyor. İlk bölümde sağa sola serpiştirilen detaylardan bir ana hikaye etrafında dönen birden çok hikaye izleyeceğimizi anlayabildim. Birkaç mekan ve o mekanlarda bulunan  insanları izleyeceğiz.

Bryan Mia Kevin ve Adrian

Karakterler

İlk bölüm daha çok karakterleri tanıma havasında geçti. Ana karakterler Cunnningham ailesinin fertleri olacak gibi. Özellikle de Eve. Bu muallime hanım son yıllarda gittikçe moda olan güçlü kadın karakter akımına pek uygun. Diğer bir karakter ise ezik kızımız Alex. Eve'in tek kızı olan alex aşırı koruyucu olan annesinin gölgesinde yaşayan bir ergen. Her isteğine hayır deniyor. Evin babası biraz daha gevşek bir adam. Kızına hayır deme işini hep karısına bırakıyor ama karısının her şeye hayır demesinden o da rahatsız. Kızı biraz özgür olsun istiyor. 

Bryan Hunt dizide ilk gördüğümüz karakter. Ormanın ortasında uyandı ve sisin neler yaptığını ilk gören kişi oldu. Ancak bu adam kimdir nedir bilmiyoruz. Asker üniformasıyla ormanın ortasında ne işi vardı? Neden hafızasını kaybetmiş? Bilmiyoruz.

Mia diye belirsiz bir karakterimiz daha var. Kendisi uyuşturucu bağımlısı. Başı da belada. Ama neden öyle olduğunu bilmiyoruz. Kendisi iyi insanlara kötülük yapmadım diyor. Bir twist çıkarsa bu abladan çıkar gibi geliyor.

Adrian, Alex'in garip arkadaşı. Anladığım kadarıyla bu arkadaş biseksüel. Kasaba halkının dindar olduğunu daha önce söylemiştim. Adrian da aykırı bir tip olduğu, oje sürüp göz kalemi kullandığı için babası bu durumdan rahatsız. Oğluyla konuşmuyor.

Jay, okul takımının oyun kurucusu. Klasik bir lise denyosu. Babası şerif ya da polis gibi bir şey. Başlarda sevilmiyor ama sonradan beyaz atlı prense dönüşecek diye tahmin ediyorum.

Sisin İçinde Ne Var?

İlk Bölümde Neler oldu? (Spoiler)

İlk bölüm Bryan'ın ormanda hafızasını kaybetmiş şekilde, yanında bir köpekle uyanmasıyla başladı. Bryan askeri üniforma giyiyordu ve tek başınaydı. Bölüm boyunca neden ormanda uyandığını sorgulamadı. Sadece sis geliyor sisin içindeki şey köpeğimi öldürdü dedi durdu. Bana kalırsa bu biraz saçma. Tamam sis köpeği öldürmüş olabilir ama insan ben neden ormandaydım hacı diye de bir düşünür. Gördüğü ilk kişiye neredeyim ben diye sorar.

Daha önce ana hikaye etrafında farklı hikayeler olacağını söylemiştim. Bu hikayelerden biri Alex ve Jay arasında geçecek gibi. Jay, Alex'i bir partiye davet ediyor annesi izin vermese de babasından izni koparan Alex içki içmemek ve arkadaşı Adrian ile birlikte gitmek şartıyla partiye gidebiliyor. İçeri girer girmez teklif edilen ilk içki teklifini reddeden Alex ikinci teklif Jay'den gelince balıklama atlıyor. Ve sabah kanlı çarşafları görünce anlıyor ki sarhoş olmuş ve biriyle birlikte olmuş. Arkadaşı Adrian bunu Jay'in yaptığını söylüyor. Şimdi Amerikada geçen bir hikayede 17 yaşında bir kızın biriyle birlikte olması filmlerde gayet normal gösterilen bir şey. Ancak Birdgton kasabasının aşırı dindar olduğunu söylemiştim. Babası kızıyla beraber şikayet için karakola gidiyor ama karakoldaki polis Jay'in babası. Garip bi durum yani. Jay'de okulun en popüler çocuklarından biri olduğundan bütün kasaba kızın ilgi için yalan söylediğini düşünmeye başlıyor. Hatta evin önüne "WHORE" yazıp cama taş atıp kaçıyor insanlar. Oha yani. Sonuç olarak ortada bir tecavüz davası var. 

Alex ve Eve

Diğer bir hikayenin Kahramanı Mia. Mia'yı ilk olarak bir ahırda dayak yerken görüyoruz. Ayı gibi bi adam tekmeliyor hanım kızımızı. "Nerede?" deyip duruyor. Kız da bilmiyorum diyor. Ne hakkında konuştuklarını başta anlayamamıştım anck kız sonradan bir yerleri kazıp bir bavul para çıkarttı. Para ne parası ya da nereden geldi bilmiyoruz. Mia'nın da kendi hikayesini izleyeceğiz sanırım.

Hippi teyze Mrs. Raven Cunningham ailesinin(Alex, Eve olan aile) komşusu. Teyze doğa sever bir teyze. Bir de kocası var. Ancak sis bastığında kocasını kaybediyor ve içine kapanıyor. Nasıl bir hikaye çıkacak bilemiyorum.

Kevin Cunningham Alex'in babası. Eve'in kocası. Ancak IMDB de Alex ve Kevin'ın soyadları aynı olmasına rağmen Eve'in soyadı farklı. Kevin kıza parti için izin verince Eve sinirleniyor ve kızı psikoloğa götürürken Kevin'in gelmemesini istiyor. Kevin da eve atılan taşla ilgili karakola gidiyor. Tam bu sırada sis şehre doğru geliyor. Sis bastığında Kevin, Mia, Bryan, Adrian ve Connor(Jay'in babası) ile birlikte karakolda kalıyor.

Sis bastığında Eve ve Alex AVMye ilaç almaya gelmişlerdi. Onlar da AVM de kapalı kalıyorlar. Jay'in de avmde olduğunu sonradan fark ediyorlar.

Teoriler

Bölümle ilgili tek teorim Alex'in tecavüz olayıyla ilgili. Jay'in olayla alakası olduğuna dair kesin bir kanıt gösterilmedi. İçkiyi o teklif etti ama kız Adrian'ın gazıyla içmeyi kabul etti. Ve yine kıza ona tecavüz edenin Jay olduğunu söyleyen de Adrian. Yani bu lavuk biraz üçkağıtçı gibi. Eleman zaten biseksüel. Yani onun da Alex'den hoşlanma ihtimali var. Ancak yapımcılar LGBT birini tecavüzcü olarak göstererek tepki yemeyi göze alırlar mı bilemem.




0 yorum:

Yorum Gönder

Powered By Blogger