Passengers - Konuya Bir Türlü Giremedik


Geçen sene youtube'da gördüğüm kadarıyla normal bir filmin 5 katı tanıtım çalışması yapıldı bu film için. Oyuncular gayet tatlı insanlar. Tanıtımlarda şakalar, komiklikler gırla. Ancak ve ancak film öyle mi? Yazının devamında görelim.



Jennifer Lawrence Koysak İzlenir Be Abi

Tabi ki sadece Jennifer Lawrence değil Chris Pratt'de filmi izlemek için iyi bir neden olabilir. Ancak böyle gereksiz filmlerin cast seçimleri yapılırken yöneticilerini şöyle bir diyalog içerisinde hayal ediyorum:
-"Kim var güzel boşta?" 
-"Jennifer Lawrence var abi. Bu aralar çok gidiyor"
-"İyi söyleyin gelsin"
Çünkü filmin izlenir iki tarafı var birincisi güzel görsel efektleri ikincisi ise ortalıkta salına salına dolaşan Jennifer Lawrence. Bak çok ciddiyim. Konusunu anlatırken nedenlerini tek tek sıralayacağım. Spoiler vereceğim ama okusanız da bir şey olmaz.

 Konusu Ne? (Spoiler)

Konusu aslında gelecek vadediyor. İnsanlığın çok geliştiği bir gelecekte insanlık başka gezegenlerde koloni kurmaya başlıyor. Güzel kardeşimiz Jim'de bu kolonilerden birine katılmak için 120 yıl sürecek bir yolculuğa çıkmak için uzay gemisine biniyor. Ancak dünyadan ayrıldıktan 30 yıl sonra bire meteor yağmuru sırasında gemide olan bir hata yüzünden Jim'in uyku kapsülü erkenden açılıyor. Zaman zaman izleyicilere kontrol paneli üzerindeki hata mesajları gösteriliyor. Buradan anlıyoruz ki gemide sürekli bir şeyler hata veriyor .Ancak mürettebat dahil herkes uykuda. 

Jim 1 yıl gemi içinde yaşadıktan sonra intihara kalkışıyor ancak Aurora'yı görünce birden aşık olup onu uyandırmaya karar veriyor.

Filmi izleme sebebi
Buraya kadar filmin bir yarım saatini devirmiş oluyorsunuz. Aurora'nın uyanmasının ardından romantik anlar bir iki öpüşme sevişme sahnesiyle bir yarım saat daha geçiyor. Daha sonra Aurora kendi kapsülünün açılışının bir hata olmadığını bunu Jim'in yaptığını öğreniyor. Ona attığı tripler de bir 20 dakika sürüyor. Bu 20 dakika içerisinde gemide yavaş yavaş elektrik kesintileri sarsıntılar vs. görünmeye başlıyor. Baştan beri panelde gördüğümüz o hata mesajlarının bahsi film başladıktan bir saat yirmi dakika sonra geçiyor! Film zaten bir saat elli altı dakika. Geriye kalmış 36 dakika.

Bu 36 dakika içerisinde geminin kumandasında görülen onlarca hatanın hepsini gidermeleri lazım. Ancak ne oluyor? Ana hatanın reaktörde olduğunu anlıyorlar ve bunu düzeltince her şey düzeliyor. Ve bunu yapmaları 20 dakika sürüyor geri kalan vakitte yine Jim ve Aurora 2nın oynaşmalarını seyrediyoruz.

İzlenir mi?

Bu soruyu sormanızın tek sebebi ikinci bölümü okumamış olmanızdır herhalde. Ben kesinlikle kimseye tavsiye etmem. Üç beş uzay manzarası görmek istiyorsanız belki izleyebilirsiniz. Onun dışında konusu olarak size hiçbir şey katmayacak. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Powered By Blogger