Star Wars: The Last Jedi Teaser İncelemesi

İsmi olmamış cismi olmamış vesaite diye eleştirilen Star Wars: The Last Jed, filminin ilk teaserı taze taze internete düştü. Ben de sahne sahne teasera göz atalım istedim.

Görünüşe göre fragman Rey'in Luke'a ışın kılıcını vermek için gittiği adada başlıyor. Arkada duyduğumuz ses sanıyorum ki Luke'a ait. Mark Hamill'i sesinden tanıyacak kadar büyük bir geek olmasam da teaserın devamında gördüğümüz silüet Luke'a ait.


Duyduğumuz ses Rey'e Güç'ü kullanmayı öğretiyor. Bu Jedi arakadaşlar Foce Vision denilen şeyle geçmişi ve geleceği görebiliyorlar. Burada da Luke Rey'e bunu öğretiyor gibi. Rey ise gördüklerini "Işık, karanlık ve denge olarak tanımlıyor. Bunları söylerken ışık değdiğinde ekrana Leia(sanırım) geliyor ve arka planda "Help me Obi-Wan Kenobi, you're my only hope." diyen Leia'yı duyuyoruz. Karanlık dediğinde Kylo Ren'in parçalanmış maskesini görüyor ve "Seduced by the dark side." diyen Obi Wan'ı duyuyoruz. Denge dediğinde ise üzerinde Jedi Düzeninin logosu olan bir kitap görüyor ve "Train you will, to be a Jedi." diyen Yoda'yı duyuyoruz. Sanıyorum bu kitap Luke'a ait. Sonraki sahnede Rey elindeki ışın kılıcını kayaların üzerinde sallarken Luke'un onu izlediğini görüyoruz.

Jedi Düzeni Sembolü

Sonra hızlı hızlı aksiyonlu sahnelere geçiliyor burada baskın yiyen direnişçi karargahını, bütün ihtişamı ile Milenium Falcon'u falan görüyoruz. Rey elinde kılıçla koşuyor ve bum Kylo Ren ve ışın kılıcı. Çok anlayamadığım sahne buradan sonra geliyor. R2D2 ve yanında Luke olduğunu düşündüğüm bir adam yanan bir binaya bakıyor. Bu direnişçilerin ağır bir darbe aldığını ve Luke'un sevdiklerini kaybettiği şu anki zaman olabilir. Ya da Kylo Ren'in ona ihanet edip Luke'un Jedi okulunu yok ettiği zamanlara ait bir flashback de olabilir.

Jedi'ın bitme zamanı

Fragmanın sonunda ise Luke "Bildiğim tek bir gerçek var. Jedi'ın bitme zamanı." diyor. Buna dair bir kaç şey okudum. Luke burada yüksek ihtimalle bildiğimiz jedi düzeninin bittiğinden bahsediyor. Çünkü mevcut düzen Kylo Ren ve Darth Vader gibi iki kişinin ortaya çıkmasına neden oldu.





0 yorum:

Yorum Gönder

Powered By Blogger