The Defenders İlk Sezon İncelemesi - Defenders İzlenir Mi?

Marvel dizi evreninin düşük bütçeli Avengers girişimi ile karşı karşıyayız. Bu arkadaşlar her ne kadar biz süper kahraman değiliz sadece doğru şeyi yapmak isteyen kişileriz dese de kurşun geçirmez bir adam, yumrukları parlayan başka bir adam, görmediği halde dövüşebilen bambaşka bir adam ve süper güçlü bir kadının hikayesi bir süper kahraman hikayesidir.

The Defenders ekibi bu güne kadar izlediğimiz Jessica Jones(ben izlemedim), Daredevil, Luke Cage ve Iron Fist karakterlerinin bir araya gelmesiyle oluşuyor. DD ve IF dizilerinde ağırlıkla gördüğümüz The Hand bu dizide de kötülüğün kalesi. Bu güne kadar The Hand ile tek başına savaşan kahramanlarımız bu savaşı tek başlarına kazanamayacaklarını anlamış olacaklar ki bir ekip olma yoluna gidiyorlar. The Defenders'da karakterlerimiz Newyork'un tehlikede olduğunu öğreniyor ve kurtarmak için savaşlarına başlıyorlar. Ancak senarist abilerimiz bu dizi diğer süper kahraman team-up filmleri gibi olmasın diye çabalamaktan bu işi biraz yavaşlatmışlar.

Karakterlerin hepsi birbirini önceden tanımadığı için hemen bir araya gelip birbirlerine güvenmemişler. Her ne kadar fanlar bunların bir an önce bir araya gelip Hand üyelerinin ağzına ağzına vurmasını istese de ekibin toplanmasını beklemek biraz sabır istiyor. 

Karakterlerden bazıları diğer karakterlerin dizilerinde gözüktüğü için birbirlerini tanıyorlar ancak The Defenders'da bu ilişkilerin kısa bir özetini geçelim dememişler. Yani JJ ve Luke birbirlerine alık alık bakıyor ama JJ dizisinde ikisinin bir ilişki yaşadığı ayrıca söylenmiyor. Ya da DD da gördüğümüz Stick burada gözüktüğünde Matt Stick'le olan geçmişini anlatmakla uğraşmıyor.

Nasıldı?

Dizi mantık ve kurgu hatalarına sahip olsa da izlenebilecek bir dizi. Bütün dizileri bir sıraya koyacak olursak DD > JJ > Defenders > LC > IF derim ben. Bu sıralamayı yapınca IF'in kendi dizisinde ne kadar kabız olduğu aklıma geldi. Finn Jones kardeşimiz kendi dizisinde ne kadar kötüyse burada da o kadar kötü. Hadi oyuncuyu geçtim karakter daha kötü. Dizi senaristleri Danny Rand karakterinin repliklerini yazarken 6 yaşındaki bir çocuğa danışmışlar sanırım. Çünkü karakterde en ufak bir zeka belirtisi yok.

Kurgu hatası derken neyi kastettiğimi de açıklayayım. Örneğin yere düşen bir karakter yerde yuvarlanıp yüz üstü duruyor. Kamera açısı değiştiğinde bu karakter hala yuvarlanıyor. Bu karakter bir figüran falan olsa hadi neyse ama izlediğimiz dövüş sahnesi ana karakterlerden birine ait.

Yan Karakterler

The Hand bizimkilerin peşine düşünce tabii ki hepsi sevdiklerini koruma derdine girdi. Sezon boyunca Foggy, Karen ve Trish'i polis merkezinde görüp durduk. Ancak pek de bir işe yaramadılar. Colleen ve Claire hiç değilse kahraman biraderler ile Hand ile savaşmaya gitti. Muhtemelen onun sebebi de cinsiyet eşitliği. Yani yapımcılar bakmış ki korunmaya ihtiyacı olan herkes kadın. Biz bunu böyle gösterirsek 21. yüzyılın aşırı duyarlı sosyal medya bağımlıları tepemize biner. O zaman ne yapalım yan karakterlerden ikisini (Misty'i de sayarsak üçünü) kahraman yapalım. 
Danny'nin Ortama Uyumu
Luke sezon boyunca bir Jessica'ya bir Misty'e bir Claire'e meyletti durdu. Ayran gönüllü Ezel abimiz ne yapacak bir türlü anlayamadım. Luke'dan yan karakterler alt başlığında bahsettiğimi fark etmişsinizdir. Çünkü Luke ve Jessica olaya çok uzak. Baktığınız zaman IF Hand ile savaşmak için KunLun'da özel yetiştirilmiş bir adam. DD Hand ile savaşan Chaste ordusunun son neferi Stick tarafından yetiştirilmiş başka bir adam. Luke'un burada olmasının tek sebebi Harlem'li bir çocuğun Hand için temizlikçilik yapması. He bir de sürekli söyledikler "doğru şeyi yapmak istiyorum" mottosu. Aynı şekilde JJ'da sadece bir dedektiflik işi olarak başlıyor bu işe. Bence bunlar eksik motivasyon kaynakları.

Ne Gibi Saçmalıklar Var (Spoilerlı)

Diziyi izlerken karşıma bin bir türlü saçmalık çıkacağını bildiğim için izlerken not aldım. Notlarımdaki ilk saçmalık Colleen ve Danny'nin gittiği kılıç dükkanındaki cesetleri görür görmez bunu Hand'in yaptığını anlaması. Adamların hand ile bir bağı olup olmadığını bile bilmeden gittikleri bir yerde bu kararı pat diye nasıl verebiliyorlar. Özellikle de Danny gibi bir geri zekalı?

Üçüncü bölümde Danny Hand'i bulmak için şirkette bir kadının yanına gidiyor ve iş yaptıkları şirketin listesini istiyor. Bu sırada o şirket çalışanı ablanın klavyede yazı yazması beni benden aldı. Madem figüran abla bütün tuşlara anlamsız şekilde basacak o zaman elleri kadraja almayın be abicim. Başka bir açıdan çekin lütfen.

Hand'in paravan şirketini çok hızlı klave kullanan abladan öğrenen Danny tek başına Hand'in mekanını basmaya gidiyor. Evet çok mafyöz bir tabir kullandım ama durum gerçekten öyle. Şirkete gidiyor ve hiç problemsiz en üst kattaki toplantı odasına gidiyor. Buraya kadar sorun olmadığını kabul edelim. Sonuçta Danny, Rand Corporation'ın büyük hissedarı. Ancak Hand üylerei Danny'i orada öldürmeye karar verince birden Luke, Daredevil ve Jessica da orada bitiyor. Şirketin üst katı dingonun ahırı sanki. Herkes girebiliyor.

Hand'in elinden kaçan kahramanlarımız bir restorana sığınıyor ve ekip olma işini konuşuyor. JJ kabul etmeyip gidiyor. Hand tam diğerlerini sıkıştırmışken daha 1 gün geçmeden kurtarıcı hamle yaparak içeri dalıyor. Sırf  Jessica'ya etkileyici bir sahne vermek için yapılmış saçma bir hareket.

Beşinci bölümde Hand'in parmaklarından birini yakalıyorlar. Luke ile biraz kapışıyor parmak abimiz. Sonraki sahnede resmen allıklarla yapılmış dandik morarmaları görüyoruz. Youtube'dan dandik bir makyaj kanalı çağırsalar daha iyisini yapardı herhalde.

Final bölümünde Elektra ve Danny karşılaşmasında Danny'nin ne kadar aptal olduğunu bir defa daha görmüş bulunduk. Sağa sola yumruk atıyorsun ve vurduğun her yer kırılıyor. Elektra da korunan duvarın tam önünde duruyor. Oraya yumruk atmamak için Einstein olmaya gerek yok.

0 yorum:

Yorum Gönder

Powered By Blogger