Spider-Man Villainlarını Tanıyalım 2: Shocker Kimdir ?

Spider Man Homecoming filminde göreceğimiz villainlardan biri olan Vulture'ı daha önceki bir yazımda tanıtmıştım. Bu yazıda da filmde göreceğimiz bir diğer villain olan Shocker'dan bahsedeceğim.

Kötüden çok kafasına fileli çorap geçirmiş bir elemana benzeyen bu arkadaş hakkında çok geniş bir bilgim olmasa da araştırmalarımın sonuçlarını sizlerle paylaşacağım ki siz uğraşmayın :)

Orijin Hikayesi

Herman Schultz isimli bu kardeşimiz lise terk bir insan. Ancak wiki Schultz'u "mühendislik ve mucitlik alanında yetenekli" diye tanımlamış. Lise terk bir adamın mühendislik alanında nasıl yetenekli olabildiğini anlamak güç. Sanırım Shocker karakterinin Kingpin gibi Dr Octopus gibi ünlü olmayışının en büyük sebeplerinden biri karakterin sağlam temellere oturmaması. Hadi hikayenin bu kısmını yedik diyelim.

Schultz suç kariyerine gayet erken başlayıp bu yetenekleri sayesinde başarılı bir hırsız oluyor. Hatta kendini dünyanın en iyi kasa açan insanlarından biri olarak görüyor. Ancak çok geçmeden yakalanıp hapse giriyor. Hapisteyken şok dalgası atabilen, yüksek frekanslarda titreşim yayabilen bir çift eldiven geliştiriyor. Bunu hapishanede yapıyor. Hikayenin bu kısmı gerçekten yenilir yutulur cinsten değil.Tamam Schultz'un bunu yapabilecek teknik bilgi ve beceriye sahip olduğunu ilk bölümde kabul ettik. Ancak bir mahkum bunları yapacak malzemeyi nereden buluyor?  Tadım kaçtı okuyucu :(

Daha sonra bu eldivenleri kullanarak hapisten kaçan Schultz "The Shocker" olarak anılan suçluya dönüşüyor.

■ Örümcek İle İlk Karşılaşma

Shocker örümcek adamla ilk karşılaşmasını bir hırsızlık işi esnasında yaşıyor. Örümcek adam Lizard ile yaptığı dövüşte kolunu incitmiş olmasına rağmen Shocker'ı yenmeyi başarıyor. Bunu da Shocker'ın eldivenlerini tetikleyen baş parmaklarına ağ fırlatarak yapıyor. Daha sonra fileli çoraplı abimiz Shocker hapsi boyluyor.
Homecoming Filmindeki Shocker


■ Güçleri


Shcoker'ın güçlerinin kaynağı zekası diyebiliriz. Okumamış ama kendi kendine bir kostüm yapacak kadar teknik bilgi edinebilmiş bir karakter sonuçta.

Eldivenleri: Shockerin temel silahı eldivenleri. Baş parmak kısmındaki tetik sistemi sayesinde yüksek frekansta titreşen bir şok dalgası gönderebiliyor. Bu da rakiplerine uzaktan güçlü yumruklar atabilmesini sağlıyor. Bu şok dalgaları o kadar güçlü ki betonu bile parçalayabiliyor.

Kıyafeti: Eldivenlerin sağladığı bu yüksek titreşim her ne kadar işine yarasa da vücuduna da zarar veriyor. Bu yüzden Shocker köpük katmanlarından oluşan sentetik kumaşlı yorgan parçalarından yapılmış bir kostüm giyiyor. Böyle süslü başlayıp sonunda yorgan parçasına bağlanması insanda bir tık hayal kırıklığı yaratmıyor değil. İleriki bölümlerde Shocker kıyafetini geliştirmiş ve kıyafetinin bazı yerlerine küçük çapta şok dalgası yayabilen cihazlar ve sensörler eklemiştir. Böylece habersiz şekilde yaklaşanlar ona dokunduğu anda kostüm aktifleşiyor ve bir şok dalgası yayıyor. Bu da Shocker'a sinsice yaklaşmayı imkansız kılıyor.

■ Fikirlerim Neler

Shocker şok dalgası yayması ve zekası ile etkileyici gibi gözükse de orijin hikayesi olarak çok sallantıda bir karakter gibi geldi bana. Homecoming filminde göreceğimiz Shocker'da Vulture alrında çalışan basit bir suçlu olacak gibi zaten.

0 yorum:

Yorum Gönder

Powered By Blogger