The Mummy 2017 Fragman İncelemesi

Çoğumuzun eskiden izlemiş olduğu bir çok film yeniden çekilmeye devam ediyor. Orijinal film 1999 yılında çıkmıştı. Yeni çıkacak mumya filmi bire bir yapılmış bir reboot olmayacak gibi. Çünkü burada ana karakterimiz bir kadın. İlk filmde ana kötümüz olan Imhotep bu filmde yok. Onun yerine mısır mitolojisinden Ahmanet isimli bir kadın karakter çıkartmışlar. Peki bu filmler neden tekrar çekiliyor? Bu sorunun cevabını fragmanı izledikten sonra vereceğim. Önce fragmanı konuşalım.

Aralıkta yayınlanan fragmanda bir mumya bulunuyordu ve mumyanın taşındığı uçak içinde  Nick Morton (Tom Cruise) ile düşüyordu. Daha sonra Nick bir şekilde hayata dönüyordu. İkinci fragmanın başlangıç sahnesinde Nick'i bir çatışmanın ortasında görüyoruz. Muhtemelen Nick belayı üzerine çeken bir gezgin ya da arkeolog olarak karşımıza çıkacak. Çatışma sırasında düşen bir bomba 2000 yıllık bir mezarı ortaya çıkarıyor. Mumyamız da buradan geliyor.

Konuşmalardan çıkan mumyanın isminin Ahmanet olduğunu ve Mısırın kraliçesi olmak için seçildiğini öğreniyoruz. Ancak Ahmanet daha fazla güç istediği için karanlık yollara başvuruyor ve onu mumyalamak sureti ile durduruyorlar. Mumyanın amacını da kendisine vadedilen kraliçeliği almak olarak belirtmişler. Tabi Ahmanet güç delisi olduğundan bu kraliçelik bütün dünyayı ele geçirmeyi gerektiriyor.

Dr. Henry Jekyll (Russel Corwe) Nick'e akıl hocalığı yapıyor. Nick'in seçilmiş kişi olduğundan
bahsediyor. Bu seçilmiş kişi klişesine girmeseydiler daha iyi olurdu bence. Dr. Henry Jekyll mumya ile alakası olmayan 1886 yılında yayınlanmış bir kitap karakteri aslında. Bu kısmı aklınızda  tutun ileride tekrar konusu açılacak.

Fragmanda eski filmde de gördüğümüz karanlık sokak, karanlık mezar, zindanımsı yerler ve bol bol kum görüyoruz. Hollywood'un mitolojiyi neden bu kadar erotik algıladığını hiç çözemedim. Filmlerde Mısır'da bütün gün banyo yapıp sevişiyorlarmış gibi bir hava var.

Ahmanet

■ Filmler Neden Tekrar Çekiliyor

Diğer filmlerin tekrar çekilmesinin kendilerine göre sebepleri olabilir ancak The Mummy filminin tekrar çekilmesinin sebebi ilk filmde duyduğumuz "Welcome to a new world of gods... and monsters" lafı. Yani "Tanrıların ve canavarların yeni dünyasına hoş geldiniz." 

Universal Studios Marvel'ın genişletilmiş sinematik evrenle ne kadar iş yaptığını görünce kendi sinematik evrenini kurmak istemiş. Ve eski filmleri bir evrene toplamak gibi bir karar almış. Bu evren hakkında daha detaylı bir araştırma yapacağım ve başka bir yazı daha yazacağım takipte kalınız :)


0 yorum:

Yorum Gönder

Powered By Blogger