Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nereder Bulunurlar? - Figüran Canavarlar

Uzun zamandır izlemek istediğim bir filmdi. Harry Potter serisini ve evrenini çok sevdiğimden bu filmin de güzel olacağını düşünüyordum. Öyle oldu mu? Kısmen

Konusu

Newt Scamander büyülü yaratıkları seven ve araştıran bir araştırmacıdır. E tabi işin içinde büyülü yaratıklar olunca aksilikler ve macera da otomatik olarak işin içine dahil oluyor. Newt elinde bir bavul dolusu büyülü yaratıkla Newyork'a geliyor. Bacvuldaki canavarlar serbest kalıyor ve macera başlıyor. Yani bu en azından izlemeden önce filmin konusunun bu olduğunu düşünüyordum. Çünkü fragmanda bunlardan bahsediyordu. Bu da film için heyecanlanmam için yeterli bir sebep. Muggleların dünyasında etrafta dolaşan büyülü yaratıklar ve onları yakalamaya çalışan bir adamın hikayesi epey eğlenceli olmalı.

Dumbledore ve Fawkes
Harry Potter filmlerinde büyücü ve muggle dünyasının birbirinden ayrı olduğunu görmüştük. Ama mugglelar arasında yaşayan büyücüler hakkında çok bir bilgi edinememiştik. Burada Amerikadaki büyücü topluluğu ve mugglelar arasında yaşarken uymaları gereken kuralları güzelce gördük. Bu yaşantı hakkında rahatsız olduğun tek şey sanki bunları biz çokdan biliyormuşuz gibi anlatmalarıydı. Örneğin Amerikadaki büyücü karşıtı bir cemiyetin varlığından bile haberimiz yokken direk cemiyetin bir toplantısını görüyoruz. İlk tepkim "Bunlar kim ya?" oldu. Daha sonra Gellert Grindelwald ismi geçmeye başladı ki bu ismi de daha önce duymamıştık.

Figüran Canavarlar

Canavarlar Newt'ın bavulundan kaçtıktan sonra Newt'ın canavarları tekrar yakalaması film boyunca sürer sanmıştım. Ama canavarları daha filmin yarısına gelmeden yakaladılar. Geri kalan vakitte ortaya çıkan bambaşka bir canavar vakasıyla ilgilenmek zorunda kaldılar.  Film hakkında çok spoiler vermek istemiyorum (bir ton verdim ama) sonunda olaylar tatlıya bağlanıyor ve Fawkes'in uzaktan amcaoğlu olan Frank'in görsel şöleniyle film noktalanıyor.

Konunun böylesinde değişmesi çok hoşuma gitmese de gördüğümüz canavarlar gerçekten çok hoştu. Harry Potter filmlerinden alıştığımız Şahgaga gibi hibrit isimler burada da karşımıza çıkıyor. Birkaç hayvanın birleşiminden oluşan renkli yaratıklar ilginç güçleri olan nesneler ve daha bir çok şey beni şaşırtmaya yetti. Rowling'in evreninde çakı dibi cepte taşıyıp büyük işler başaran büyülü nesneleri/canlıları hep sevmişimdir zaten.

0 yorum:

Yorum Gönder

Powered By Blogger